Palafrugell realitza tallers sobre igualtat i masclisme per adolescents

A Palafrugell hi ha un total de 22.860 habitants. D'aquest conjunt de persones un 50,47% són dones. Dones que provenen d'arreu, amb identitats, cultures, idiomes i tradicions diferents, però que a totes les uneix Palafrugell. La Vila, des de la comissió d'igualtat, considerant cada un d'aquests aspectes, promou tot un conjunt d'activitats i accions.

Algunes de les activitats que realitza el municipi aquesta setmana per donar suport al dia internacional de la dona són xerrades, exposicions, sopars, visites guiades, projeccions de pel·lícules o conta contes, totes aquestes activitats basades en les dones.

Pels joves també s'han organitzat tallers amb l'objectiu que nois i noies es manifestin per la causa, vegin les desigualtats i a través d'això puguin fer canvis individuals, grupals i en la societat.

Als instituts Baix Empordà i Frederic Martí Carreras s'hi han realitzat tallers sobre igualtat i masclisme organitzats per l'Espai Dona, Salut i Escola i l'àrea de Joventut, on els estudiants podien acostar-se a l'hora del pati a escriure un hashtag en un mural per donar suport al dia internacional de les dones.

Per altra banda, a Palafrugell enguany s'ha creat un grup de millora per la igualtat de gènere que treballa en aquests centres escolars per tal d'intentar detectar possibles casos de violència de gènere o assetjament sexual i poder assessorar els joves que ho pateixen, sempre essent molt discrets, conscients que són temes delicats de tractar.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat