Els voluntaris tornen a l'Hospital de Palamós

Palamós

Data: 22/10/2021

INTERVENEN: Lola Bosch i Eugeni Sánchez

Després de vint mesos d'aturada per la pandèmia, els voluntaris han tornat a accedir a les habitacions de l'Hospital de Palamós per acompanyar a les persones hospitalitzades i evitar així la sensació d'aïllament i de soledat als pacients. D'aquesta manera, des d'aquest passat dilluns les persones ingressades ja tornen a comptar amb la necessària companyia i suport emocional d'aquests voluntaris i voluntàries, que de dilluns a divendres els visiten, els donen conversació, els fan companyia, i també s'encarreguen d'acompanyar-los a les proves i els desplaçaments.

Durant els darrers vint mesos, el servei d'acompanyament s'ha substituït per un servei alternatiu on els i les professionals sanitàries s'han encarregat de gestionar videotrucades de pacients amb els seus familiars.

La setmana vinent es reprendrà l'acompanyament a nens i nenes ingressades, i el mes de novembre es tornarà a iniciar el grup de passeig per als residents de Palamós Gent Gran. També s'està estudiant la possibilitat de poder realitzar acompanyament en línia. El que ja ha tornat aquesta setmana han estat les visites als pacients hospitalitzats i en tractament de diàlisi.

El programa de voluntariat compta ara amb 12 persones. Abans de l'arribada de la Covid-19 s'havia aconseguit formar un grup d'una seixantena de voluntaris, que s'espera anar podent recuperar aviat. Les persones interessades a formar-ne part han d'enviar un correu electrònic a voluntariat@ssibe.cat

Gràcies al programa de voluntaris, SSIBE ofereix una atenció més propera i humanitzada als seus usuaris.
 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat