Retrat de Jafre en temps de pandèmia

Jafre

Data: 01/09/2020

Intervé: Núria Berga, alcaldessa de Jafre

Les conseqüències de la COVID s’han propagat per cadascun dels aspectes més insignificants de les nostres vides. Des de les ciutats amb més densitat fins als pobles més remots, la presència del coronavirus hi ha tingut cabuda, sigui en primera persona o des del televisor. Ho comprovem a la localitat de Jafre, al nord de la comarca, on els seus 380 habitants també van viure un confinament estricte com la resta de l’Estat. Quatre mesos després de poder sortit dels respectius habitatges, Jafre preveu celebrar la seva festa petita d’una manera més íntima que els altres anys.

Després d’haver de suspendre la festa de la gent gran, la fira de Sant Joan i la fira de la cervesa, l’11, 12 i 13 de setembre arriba la festa petita de Jafre i des del consistori preveuen celebrar-la amb una programació més reduïda que els altres anys. Un concert de cobla o un espectacle d’animació infantil són els actes que ressonen amb més força.

La nova normalitat s’ha assentat sobre el poble, el qual ha vist suspesos tots els cursos i tallers programats amb motiu de preservar les mesures sanitàries de seguretat. Això sí, l’obertura del local social, reconegut entre els més sèniors per albergar les partides de cartes després de dinar, s'ha realitzat amb total normalitat. De la mateixa manera, s’ha saldat amb èxit i 0 contagis el casal d’estiu infantil, el qual ha acollit una trentena de nens i deu monitors.

Durant el confinament, el poble es va bolcar amb la gent gran. En concret, els seus habitants van conformar una xarxa de voluntariat per oferir-se a anar al supermercat o a la farmàcia en nom dels d’edat més avançada. Pel que fa a l’Ajuntament, aquest facilitava comunicats diaris amb les últimes dades sanitàries. D’altra banda, es van poder proporcionar mascaretes per a tots els ciutadans, gràcies a un grup de veïns que es van oferir a cosir-les i repartir-les entre els jafrencs i jafrenques. Tota una declaració de solidaritat en temps de pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat