Platja d'Aro acull aquest cap de setmana la final estatal del World Robot Olympiad

Platja d'Aro acull aquest cap de setmana la final estatal del World Robot Olympiad
El Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro acull aquest cap de setmana, per segon any consecutiu, la final estatal del campionat de robòtica educativa World Robot Olympiad amb la presència de 94 equips i 251 participants de Primària, Secundària i Batxillerat. La prova és per equips de dos o tres membres que han d’elaborar robots amb materials LEGO durant el torneig i sense ajuda del seu entrenador/a per superar els reptes proposats en tres modalitats independents segons la seva edat: Regular, Football i Open. Organitzen Escola Els Estanys de Platja d’Aro, @robot, la Fundació educaBOT i l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro.
 
D’entre tots aquests equips en sorgiran les set places per participar a la final internacional de la competició del 8 al 10 de novembre d’enguany a Györ, Hongria, seu que pren el relleu a les finals celebrades a Tailàndia, Costa Rica, Índia, Qatar, Rússia i Indonèsia. Prèviament a la cloenda estatal s’han celebrat diversos torneigs locals que han permès als equips classificar-se per a fase final d’àmbit nacional a Almeria, Andorra, Àlaba, Barcelona, Bizkaia, Canàries, Castelló, Eivissa, Galícia, Girona (de la mà d’Innova’t Educació), Jaén, La Rioja, Lleida, Madrid Nord, Madrid Sud, Màlaga, Mallorca, Menorca, Múrcia, Tarragona i Vilafranca del Penedès. Dissabte hi ha la recepció d’equips, proves i calibrat de robots (17 h); i diumenge muntatge de robots (8 h), cerimònia d’inauguració (11 h), i tot seguit, competició fins a les finals (15 h) i el lliurament de premis i cerimònia de cloenda (16.30 h).
 
En la modalitat Open (categories Primària i Secundària) els equips han d’utilitzar la creativitat per proposar solucions robòtiques intel·ligents a un tema plantejat, en el marc d'un projecte científic. En Football (categoria única de 10 a 18 anys) s’enfronten robots autònoms de dos equips amb l'objectiu de marcar més gols que l'equip rival. En la modalitat Regular, els equips han de construir robots que aconsegueixin la màxima puntuació en resoldre proves plantejades sobre un tauler de competició i hi ha quatre categories: Wedo (de 1r a 4t de Primària), Start i Elementary (dues subcategories per a 5è i 6è de Primària), Rookie i Junior (dues subcategories per a alumnes de 1r a 3r d’ESO) i Senior (4t d’ESO i Batxillerat).
 
Del conjunt de l’Escola Els Estanys de Platja d’Aro hi participen set equips, tres de l’horari lectiu: Estanys Ace (Regular Wedo), Estanys Ketchup (Regular Elementary) i Estanys (Open Elementary); i quatre de les extraescolars: Arobot Mini (Regular Junior), Arobot Nano (Regular Junior), Arobot Dangerous (Regular Senior) i Arobot Infinity (Regular Senior). Amb aquesta segon edició consecutiva de la final estatal a Castell-Platja d’Aro el municipi i l’escola mantenen la seva vinculació amb la robòtica educativa: també s’hi ha celebrat tant la final territorial gironina com la final nacional del RobotCAT i els seus equips han aconseguit grans resultats en aquestes dues competicions i en la First Lego League. També l’any 2017 l’escola va obtenir el 2n Premi dels guardons Mobile Learning Awards del Mobile World Capital Barcelona que reconeixen els projectes més innovadors de docents i centres educatius de Catalunya justament pel seu projecte de robòtica educativa, nascut en el marc del Pla d’Excel·lència Educativa a la Vall d’Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat