Les policies locals aprecien molt respecte envers les noves normes viàries imposades

Data: 17/03/2020

Les policies locals i Mossos d'Esquadra controlen les entrades i sortides dels municipis per impedir la llibertat de moviments i des del dilluns han augmentat les restriccions. 

Els agents intenten regular el trànsit de manera que només creuin els controls els conductors que circulen per raons de pes. Només es pot sortir de les poblacions per raons laborals, de seguretat, per emergències, per dur residus, pel subministrament de material sanitari i de farmàcia, per distribució alimentària humana i per granges i centres d'animals. A més, entre altres coses, els agents s'asseguren que als turismes només hi circuli una persona. 
 
Així doncs, des del començament de la setmana s'ha incrementat la presència policial als accessos, i també als centres urbans. Majoritàriament, per ara els agents paren als conductors i vianants per preguntar-los on van i els ordenen dirigir-se a casa si no és per un motiu justificat. A diversos municipis, com en aquestes imatges de Palafrugell, manen el confinament de la població als seus domicilis a través de megafonia. 

Està estipulat que la gent que doni informació imprecisa o es negui a identificar-se en ple carrer pugui ser sancionada amb multes dels 600 als 30.000 euros. Saltar-se cintes policials o qualsevol tipus de delimitació, ja només quan no constitueixi una infracció greu, serà sancionat amb fins a 600 euros. Qualsevol actuació o omissió de les ordres de seguretat i que posi en perill la salut pública pot multar-se dels 3.000 fins als 600.000 euros en els casos més flagrants. 

Des dels Ajuntaments expliquen que majoritàriament les policies locals només estan advertint els ciutadans però que aprecien cada vegada més respecte amb les normes. A Palamós, per exemple, confirmen que fins ara no ha calgut imposar cap sensació per aquests motius.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat