Platja d'Aro millora l'accessibilitat turística i la dels seus habitants

Amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat turística i la dels seus habitants, el municipi de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha dut a terme diferents accions com la implementació de pictogrames, bucles magnètics i una aplicació perquè les persones amb mobilitat reduïda localitzin de forma ràpida una plaça d'aparcament, entre d'altres.

Des del 2019, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró s'adhereix al Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà, per anar treballant de mica en mica en l'àmbit d'equipaments públics, tot allò que pugui millorar l'accessibilitat en qualsevol discapacitat.

Així, s'han elaborat uns mapes del municipi i la zona en general en braille per a persones cegues. També s'han posat bucles magnètics, que ajuden a les persones que duen un aparell auditiu a netejar tot aquell so que els pugui molestar, i així quan parlen amb altres persones, els hi millora la comunicació.

De moment, s'han fet un total de 70 pictogrames, supervisats per VIU AUTISME i repartits a diferents llocs com les escoles, els Instituts, les Llars d'Infants, el Jutjat de Pau, l'Ajuntament, la Biblioteca, Farmàcies, Oficines de Correus, el CAP, Televisió Costa Brava o el Parc dels Estanys
.
A més, també s'han col·locat pictogrames als diferents privats que formen part del Pla d'Accessibilitat del Baix Empordà, com el Bar Bona, el Magic Park Saló de Jocs i Apostes, l'Hotel Planamar o l'Hotel Els Pins.

Per altra banda, s'han llistat 158 places d'aparcament per a Persones amb Mobilitat Reduïda a través d'una web, disponible també en aplicació, que es diu PARK4DIS i serveix per a saber on són les places i on poden aparcar les persones que disposin de la targeta d'estacionament per a persones amb Mobilitat Reduïda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat