La 10a Oncotrail suma 381.000 euros per la lluita contra el càncer

Torna l'Oncotrail, un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari, que consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d'entre 6 i 8 membres que poden anar fent relleus entre ells, i que tenen per objectiu donar un mínim de 1.000 euros per grup a la Fundació Oncolliga Girona. Amb tot, gràcies als participants i al voluntariat que fa possible la cursa, aquest any s'ha aconseguit recaptar 381.000 euros per la lluita contra el càncer.

Un any més la cursa solidària Oncotrail torna a ser un èxit de participació i de recaptació, amb uns  2.700 participants integrants de 313 equips, i la xifra de 381.000 euros recaptats en total, que a més, la plataforma continuarà oberta fins al 31 de desembre per a qui vulgui donar.

Amb aquests resultats, doncs, la quantitat recaptada al llarg d'aquestes 10 edicions ascendeix fins a més de 2.350.000 euros, que han ajudat a millorar el benestar de les persones afectades de càncer i avançar en la investigació de la malaltia.

De fet, el 70% d'aquests fons es destinen cobrir les necessitats dels hospitals gironins a les quals l'administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d'hospitalització, i a la investigació de la malaltia.

L'altre 30% es destina a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer a través dels serveis de la mateixa Fundació Oncolliga, com suport psicològic, banc de perruques, fisioteràpia a domicili i drenatge limfàtic, entre d'altres.

Així, aquest cap de setmana la 10a edició de l'Oncotrail ha pres la sortida a la plaça de Can Mario de Palafrugell, amb el repte de completar per etapes, els 100 km de recorregut per camins de ronda de la Costa Brava i corriols de les Gavarres.

Abans de l'inici, però, s'ha fet un minut de silenci acompanyat de la coral infantil Els Virolets, en memòria de totes les persones que ens han deixat al llarg d'aquests 10 anys a causa de la malaltia.

Aquesta vegada la jornada ha transcorregut sense incidències destacades, marcada per la forta calor, amb temperatures per sobre de les habituals en aquesta època de l'any, i amb un màxim de 30 h per finalitzar la cursa, que molts equips també han fet caminant, entre altres coses, perquè no se li dona importància a l'ordre d'arribada, sinó a la participació.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat