Palamós encendrà demà els llums de Nadal en un acte festiu

Palamós encendrà demà els llums de Nadal en un acte festiu
Palamós

Data: 04/12/2019

Demà dijous 5 de desembre, Palamós posarà en marxa la il·luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal·lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.
 
Per tal de poder fer l'estrena d'aquesta decoració lluminosa, l'Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), han previst realitzar un acte festiu d'encesa de la il·luminació que tindrà lloc a partir de les 18 h, concretament a la cruïlla situada entre el carrer de Cervantes i la plaça de Francesc Dalmau, dins l’eix comercial del centre del municipi.
 
Com cada any l’estrena de la il·luminació als carrers de Palamós es fa just abans del pont festiu del desembre, obrint la campanya comercial de Nadal als establiments de tot el municipi.
 
Màgia i personatges Disney
Aquest acte comptarà amb la participació de l'il·lusionista David el Mag, que oferirà el seu espectacle de màgia adreçat principalment als més menuts. A banda també es comptarà amb la participació de diversos personatges Disney que amenitzaran la vetllada.
 
Precisament els infants presents en aquesta activitat seran els responsables, a partir de les 18.30 h, de posar en funcionament la decoració lluminosa dels carrers de la vila.
 
La il·luminació nadalenca a Palamós
Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament i, fins passada la festivitat de Reis, el sistema lluminós de Nadal.
 
Elements que potencien l’estalvi energètic
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.
 
La Brigada municipal de l’Ajuntament de Palamós ha instal·lat durant les darreres setmanes tota la il·luminació Nadalenca als carrers de la vila. Aquest treball ha permès l'ubicació dels 1.000 m2 de l’anomenat tendal lluminós o sostre, que se situa a uns quatre metres d’altura per damunt dels carrers comercials del centre de la vila, concretament els de Tauler i Servià, Cervantes, Dídac Garrell, Major i plaça dels Arbres. O bé els prop de 6.000 metres de mànega que decora un bon gruix dels fanals al municipi i que són elaborats amb fil lumínic.
 
Com en els darrers anys també s'han col·locat a les entrades dels carrers comercials de la vila els plafons de llum amb el disseny de la gamba de Palamós, que van ser adquirits per Fecotur, i també s'ha decorat amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke.
 
A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià o La Planassa.
 
Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.
 
A banda aquest any també s’han instal·lat rètols lluminosos amb la frase  “Bones Festes” ubicats a les entrades de la població, al Mercat Municipal, el Pavelló d’Esports, la Biblioteca Municipal o la nau polivalent dels “50 metres”.
 
L’original il·luminació dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il·luminació.
 
Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema d’il·luminació amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat