El Sinèrgic porta concerts de música en directe a Palamós i Palafrugell Gent Gran

Palamós

Data: 27/04/2022

La música ha sonat aquest dimarts a Palamós i Palafrugell Gent Gran. Ho ha fet en el marc del programa Sinèrgic, el qual ofereix concerts de música en directe, així com tallers participatius a diversos centres hospitalaris i penitenciaris de la demarcació de Girona.

L'Orquestra Camerata Penedès ha canviat, aquest dimarts, els auditoris per les residències geriàtriques de Palamós i Palafrugell Gent Gran. Amb un repertori basat en la música clàssica i les cançons tradicionals, s'han adherit a la programació de la segona edició del 'Sinèrgic'. Un projecte ideat per l'associació cultural Neandertal Records, que l'any passat va fer parada al Baix Empordà amb la proposta de Judit Neddermann i Guillem Roma.

El programa es desembolcalla en diversos centres hospitalaris i penitenciaris de la demarcació de Girona entre els mesos d'abril a novembre. La voluntat és "humanitzar els espais a través de la cultura", així com apel·lar al "poder regenerador de la música". De fet, entre la cinquantena d'assistents a Palamós Gent Gran s'ha palpat l'entusiasme per participar en l'activitat. És el cas d'en Josep Maria Jalpí, ex-pescador i actual usuari del centre de dia, que "tot i preferir la música discotequera" és el segon any que participa "amb ganes" al Sinèrgic.

En un ull posat en el futur, Neandertal Records assegura "voler teixir complicitats amb els centres participants". En el cas concret de Palamós, apunten, que estan treballant per tirar endavant un projecte de musicoteràpia destinat als residents i usuaris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat