Santa Cristina d'Aro commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Santa Cristina d'Aro s'ha adherit a les concentracions per commemorar, aquest dimarts, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Durant la jornada, s'ha realitzat una caminada per la igualtat, a més, d'una concentració davant l'Oficina de Turisme amb la lectura d'un manifest.

L'any passat a Catalunya es van registrar un total de 284 casos considerats lgtbifòbics, és a dir, actes de discriminació o perjudici motivats per l'orientació sexual de la víctima. Unes incidències, que segons l'Observatori contra l'homofòbia, es van accentuar en un 50,3% respecte al 2020.

Per tal de trencar el silenci davant una realitat que colpeja al conjunt de la societat, el Punt d'Igualtat de Santa Cristina d'Aro, l'Associació de Dones Ermessenda i EmpoRderats han organitzat diversos actes per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

La jornada ha arrencat amb una caminada per a la igualtat. Hi han assistit una trentena de persones, qui posteriorment han emprès una xerrada als alumnes de l'Institut Ridaura. A través d'un ambient festiu, però sense deixar enrere l'esperit reivindicatiu han remarcat la importància de la visibilització.

En un to més institucional, també s'ha realitzat una concentració. Davant les portes de l'Oficina de Turisme, s'ha llegit el manifest i alhora, s'ha deixat el micro obert per narrar vivències personals.

Sota el lema "els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets", el municipi dona continuïtat a un conjunt d'actes realitzats amb anterioritat. En són una mostra les trobades anuals, o l'hissament de la bandera arc iris.

Durant la jornada s'han descrit agressions recents cap al col·lectiu, a més, de discriminacions quotidianes, tals com no ser acceptat en un lloc de treball "per tenir massa ploma". Per finalitzar, s'ha repartit entre la trentena d'assistents un mocador que han descrit com a "colors de la llibertat".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat