Torroella impulsa la vessant ramadera en una nova edició de la Fira de Sant Andreu

Torroella impulsa la vessant ramadera en una nova edició de la Fira de Sant Andreu
Torroella de Montgrí

Data: 21/11/2017

Torroella de Montgrí està a punt per celebrar la Fira de Sant Andreu. La fira agrícola i comercial més antiga de Catalunya arriba a la seva 624ena edició mantenint l'estructura habitual però amb novetats importants pel que fa a la distribució pel municipi i l'accent de l'esdeveniment. 
 
Enguany l'organització ha volgut reforçar la vessant ramadera que s'havia anat perdent amb una mostra d'animals de granja que s'emplaçarà al costat de la zona dels cavalls. A més es podrà veure una mostra de maquinària agrícola d'època i una mostra d'oficis artesans. 
 
El gran cap de setmana torroellenc arrencarà el dissabte a les 10 h amb l’obertura de la mostra comercial, distribuïda entre el cos central de l’Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats, on hi participaran uns 60 expositors.
 
 Aquest és l’epicentre de la fira, al voltant del qual s’articulen tot un seguit d’espais i àmbits expositius. A l’exterior de l’Espai Ter s'hi distribuiran unes 220 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d’ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d’artesans, l’exhibició de maquinària agrícola i una exposició de vehicles clàssics. Les places de la Vila i Pere Rigau seran l’escenari de la Mostra d’entitats. 
 
La Fira de Sant Andreu arribarà amb dos clàssics ineludibles. La Festa del Cavall amb exhibicions i acrobàcies; i el concurs de gossos d'atura. 
 
Repeteix també la Fira en el Record que enguany proposa traslladar-se fins a la revolució industrial i el moment en el que es van mecanitzar les feines del camp. 
 
La Fira de Sant Andreu és l'escenari escollit per la celebració del Campionat Provincial  de Coloms de Raça i per una exposició filatèlica. També hi haurà la Jornada Tècnica de la Poma una exposició sobre Els Masos i la inaguració més esperada. El tret de sortida del nadal amb el desvetllament del pessebre de Josep Mir. 
 
La fira està concebuda com el gran aparador del dinamisme comercial i cívic de Torroella de Montgrí amb un munt d'activitats per a tota la família.
 
Un any més TV Costa Brava serà persent en directe a la fira de la mà del programa de la Xarxa 1.Mon.Cat que farà parada i fonda a Torroella diumenge per mostrar a tota Catalunya les bondats d'una fira que data del 1.393
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat