Calonge amplia el programa de bany assistit a la platja

Calonge i Sant Antoni amplia el Programa de Bany Assistit a la platja per a persones grans, amb dependència o amb mobilitat reduïda en situació de vulnerabilitat. Enguany gaudeixen del servei una quinzena de persones.

Calonge i Sant Antoni continua apostant per facilitar el bany assistit a persones grans, amb dependència o amb mobilitat reduïda. Aquest servei, que es va iniciar l'estiu passat, enguany s'ha reforçat millorant-ne les instal·lacions i ampliant-ne l'horari i el nombre d'usuaris. Aquest 2022 el nombre puja a tres usuaris per dia, un sent un total de quinze els que gaudeixen del mar un cop a la setmana. Cada un ja té el dia assignat durant tot l'estiu. La Mercè i l'Antonio, usuaris del servei, ens han explicat que n'estan encantats.

El projecte 'Bany assistit' ofereix tant els servei de transport com el d'acompanyament. S'inicia recollint a la persona al seu domicili i traslladant-la fins a la zona de 'la platja a l'abast de tothom de Torre Valentina', continua amb un bany amb el suport de les treballadores municipals i finalitza amb el retorn de l'usuari al domicili. El servei compta amb un vehicle adaptat per al seu trasllat i una tècnica especialitzada en persones grans contractats a Creu Roja, així com dues treballadores familiars del Consell Comarcal a través del conveni amb Serveis Socials. 

D'altra banda, enguany l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni inverteix més de 120.000 euros en millorar les seves platges. Aquesta inversió és el resultat del procés de pressupostos participatius de l'any passat i es divideix en un total de 18 actuacions. 

Entre la gairebé vintena d'inversions que s'han executat s'hi troba la creació d'illes per a les dutxes complimentades amb mobiliari urbà de platges i la instal·lació de noves passarel·les per facilitar l'accés tant a la platja com a l'aigua, així com de quatre noves baranes d'acer inoxidable a diversos punts que, sumades a la que ja hi havia i a les set baranes de corda existents, eleven fins a 12 els punts on les persones poden entrar i sortir de l'aigua amb total segurat.

Les platges de Calonge i Sant Antoni han renovat aquest 2022 les quatre banderes blaves que ja tenien a Es Monestri, Sant Antoni, Torre Valentina i Cala Cristus-Ses Torretes. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat