Taller d'autodefensa per repel·lir i fugir davant d'una agressió masclista

Taller d'autodefensa per repel·lir i fugir davant d'una agressió masclista
Santa Cristina d'Aro

Data: 22/11/2019

Una vintena de dones, d’edats diverses, van participar ahir en un taller d’autoprotecció dels Mossos per aprendre tècniques diverses per repel·lir i fugir davant una agressió masclista. El taller consistia en aprendre a cobrir-se i com defensar-se davant una agressió. Els instructors van recordar que hi ha tres punts febles, que són la tràquea, el mentó i la boca de l’estómac, però que es poden utilitzar altres cops a altres parts del cos per fer front a una agressió, com picar a ambdues orelles o un cop de peu al final de la cama. A part d’aprendre i practicar entre elles les ensenyances, el taller acabava fent-ho directament amb l’instructor.

El taller d’autoprotecció, com l’any passat, és una de les activitats programades dins dels actes commemoratius del Dia contra la Violència Masclista que impulsen les àrees Punt d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i que compten amb la col·laboració de l’Associació Ermessenda, Mossos d’Esquadra i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat. La commemoració continuarà avui a l’Espai Ridaura,  a les 19 hores, amb els actes centrals, que es concreten en una lectura d’un manifest, en una performance contra la violència a través de diferents disciplines artístiques i en la presentació del projecte 'Cristinenques d’arreu', que posarà de manifest les moltes discriminacions que pateixen les dones i que durarà fins al mes de març vinent.

La lectura del manifest anirà a càrrec de l’Associació de dones Ermessenda. Seguidament, tindrà lloc la performance 'Invisible', que comptarà amb la participació d’una quinzena de persones del municipi i rodalies d’edats molt diverses. La representació, que és apta per a tots els públics, es fa a partir de diferents disciplines com la dansa, el canti el teatre físic, entre d’altres, i està dirigida per Geòrgia Bonell, que és directora de teatre i actriu. “La posada en escena no deixarà a ningú indiferent ja que tracta el tema de la violència i les desigualtats d’una forma molt impactant i punyent”, es recorda des de l’àrea Punt d’Igualtat.

Seguidament es presentarà el projecte 'Cristinenques d’arreu' en el qual hi han participat una vintena de dones del municipi i que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania de les moltes discriminacions que pateixen algunes dones, pel fet de ser dones i a la vegada no pertànyer a la cultura, ètnia o religió majoritària i/o no haver nascut a Santa Cristina d’Aro. El projecte es començarà a implementar al gener i finalitzarà al març del 2020, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones.  Durant aquests mesos es farà una campanya molt impactant de la qual se’n parlarà molt, ja que un dels seus objectius principals és el de qüestionar possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones”, es diu des de la mateixa àrea municipal, que afegeix: “tindrà diferents accions que s’aniran desvetllant a poc a poc”.

El programa continuarà dimarts, 26 de novembre, amb una caminada reivindicativa. La caminada, que organitza l’Associació Ermessenda, tindrà el punt de trobada a l’Oficina de Turisme, a les 9,30 hores. L’acció reivindicativa passarà pel centre del municipi i rodalies. Finalment, el 28 de novembre, també impulsada per l’entitat local, es farà una xerrada sota el títol “Homes i dones per la igualtat, una crida per la implicació dels homes”, que es farà a la sala d’exposicions la Caixa, a les 19 hores.

La commemoració contra la violència masclista va iniciar-se fa un parell de setmanes amb un taller de teatre social, que va aplegar una vintena de joves a la Zona Jove del municipi. Durant el taller, a càrrec de Bonell, els joves van fer diversos exercicis teatrals, com passar una pilota de foc imaginària, dir el seu nom, dir que m’agrada o no, llegir la mort de diverses dones per violència de gènere... A més, la setmana passada es van fer dues xerrades. La primera, amb una elevada afluència de famílies participants, va tractar sobre la detecció i prevenció d’abusos sexuals durant la infància i adolescència i va anar a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. La segona, va tractar el tema “De festa, decideix i respecte. El consentiment i l’assetjament en espais d’oci nocturn de la Vall d’Aro”.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat