De 12 casos positius setmanals a 87

INTERVÉ: Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE

Catalunya està vivint una situació greu pel que fa a l'augment de contagis de la Covid-19 i el Baix Empordà no n'és una excepció. Malgrat que a l'hospital de Palamós només hi ha 3 pacients ingressats per Covid i a Palamós gent Gran cap, aquestes dades no són representatives de la situació a la comarca. SSIBE ha passat de detectar 12 pacients positius per setmana, a detectar-ne gairebé un centenar els últims set dies.

La gran majoria de casos positius dels darrers dies són de gent jove que encara no ha rebut cap dosi de la vacuna i que presenta els símptomes clàssics d'un constipat: mal de coll, mal de cap i mocs. Un gruix d'aquests contagis provenen dels viatges de final de curs a Mallorca i Menorca.

Entre els positius detectats també destaca la població de 60 a 69 anys que només han rebut una dosi de vaccí.

Des del SSIBE recorden que, tot i que la vacunació és la solució, amb una primera dosi no és suficient per tenir immunitat, per la qual cosa demanen precaució a la ciutadania.

Per altra banda, vist l'èxit de les jornades de vacunació sense cita prèvia al Baix Empordà, que han tingut lloc a La Bisbal, Palafrugell, Torroella de Montgrí i Palamós, SSIBE aposta per seguir-ne organitzant per al públic major de divuit anys. El vaccí de les maratons és el de Moderna, ja que estan arribant poques dosis de Pfizer.

Pel que fa a professional mèdic, no n'hi ha cap d'ingressat, tot i que sí que n'estan sortint de positius que ja estaven vacunats, a causa de les noves variants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat