La sisena onada al Baix Empordà: 13% de proves positives i 17 pacients Covid ingressats

La sisena onada de la pandèmia fa trontollar els esquemes previstos per Salut, i segons afirmava ahir la portaveu del govern, Patrícia Plaja, "els contagis avancen sense fre, impulsats per la variant òmicron".

A les portes de les festes nadalenques, l'executiva no li ha tremolat el pols a l'hora d'aplicar noves restriccions. En aquest sentit, es redueixen les trobades a un límit de 10 persones, l'aforament interior dels locals de restauració es redueix al 50%, el sector cultural i esportiu restringeix la seva capacitat al 70%, i després de dos mesos i mig es torna a tancar l'oci nocturn. A més, si el Tribunal Superior de Justícia ho avala, entraria en vigor el toc de queda des de l'1 a les 6 de la matinada a partir de la nit de dijous a divendres.

L'objectiu a grans trets és reduir la mobilitat i la interacció social entre persones de diferents bombolles, sobretot de cara a les trobades nadalenques. La irrupció de les noves restriccions s'ha produït després de registrar, durant l'última setmana, un increment notori de contagis, propiciats per les noves variants. De fet, si posem la lupa a la comarca el percentatge de positivitat en proves PCR i Test d'Antígens ha passat del 2'67%, registrat la setmana del 9 al 15 de novembre; al 8'18% dels dies 22 al 28; fins a assolir l'actual 13%.

L'Hospital de Palamós actualment té ingressats 17 pacients amb coronavirus. Des del centre han hagut d'ampliar els llits a la zona d'aïllament. De rectruc, s'han hagut de reduir les plaçes en altres àrees per manca de personal en infermeria.

Si bé és cert que l'Hospital està aguantant la sisena onada, el seu personal assegura "que aquest ha estat l'any de les bufetades", ja que no s'esperaven una nova recaiguda. 

En aquest sentit, demanen prudència a la ciutadania davant les trobades entre famílies i amics. El mateix dia que s'anunciaven les noves restriccions l'Organització Mundial de la Salut llençava un missatge esperançador i, en plena expansió de l'òmicron, assegurava que "el 2022 és l'any què hem de posar fi a la pandèmia". I això "només s'aconseguirà amb el 70% de la població de cada país vacunat".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat