Dificultat per controlar festes il·legals organitzades en espais públics de Palafrugell

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

Palafrugell ha interposat més d'un centenar de denúncies en els primers dies sense toc de queda al municipi. Tal com el consistori ja preveia, multitud de joves es reuneixen cada nit en espais com platges, cales o places del municipi, creant moltes dificultats als cossos policials locals per controlar-ho.

Aquestes reunions, però, no han nascut arran de la pandèmia. Ja de per si molts i moltes joves que estiuegen a Calella i Tamariu organitzaven botellots a les platges del municipi durant l'estiu, tot i que eren petits grups esporàdics i fàcils de controlar. Ara, amb el tancament de l'oci nocturn, la presència dels joves ha augmentat exponencialment. Les hores que habitualment passaven dins o als pàrquings dels locals en qüestió, ara les passen en aquests espais. 

Per fer front a la problemàtica, els Mossos d'Esquadra estan col·laborant amb la Policia Local de Palafrugell en les tasques de desmuntar aquestes festes il·legals, i d'intentar evitar que s'arribin a celebrar un cop els locals tanquen les portes a quarts d'una de la matinada. 

Pel que fa als aldarulls del cap de setmana anterior, varien molt de divendres a diumenge. Els dos primers dies van detectar multitud de botellots entre grups d'amics, especialment joves amb segona residència, d'entre 15 i 50 participants. Diumenge, en canvi, l'incident més destacable va ser una festa il·legal prop de la carretera de Tamariu que va reunir fins a un centenar de cotxes. En aquest cas, s'havia generat un efecte crida als pobles veïns on si hi ha confinament nocturn. Aquest fet es va detectar en registrar els alts nivells de brossa que els participants a la festa van deixar al lloc dels fets, entre les quals van trobar nombroses caixes de pizza de pizzeries d'altres municipis.

De cara a la vintena de dies d'agost restants, la Policia Local de Palafrugell seguirà comptant amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra per fer front a una problemàtica de la qual, desgraciadament, no en preveuen una disminució notòria en els pròxims dies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat