Palamós reitera que pot ser port segur de l'Open Arms

Palamós

Data: 16/08/2019

L'Ajuntament de Palamós reitera que la ciutat està capacitada per oferir un port segur als vaixells que rescaten refugiats i refugiades al Mediterrani i oferir-los les atencions inicials. L'Alcalde de la ciutat, Lluís Puig, recolza l'oferiment que ha fet la Generalitat i acusa a l'Estat d'inacció.

Les competències en matèria d'asil depenen de l'Estat Espanyol i per tant també els correspon autoritzar l'arribada dels vaixells de les ONGs que operen al Mediterrani salvant vides davant la inacció dels Estats membres de la Unió Europea.

Quinze dies oblidats

El Proactiva Open Arms porta 15 dies navegant al Mediterrani amb uns 150  migrants a bord que va rescatar de morir ofegats i ofegades al Mediterrani. Cap Estat de la UE ha autoritzat l'entrada del vaixell en algun dels seus ports ni s'ha ofert a acollir aquestes persones. L'embarcació es troba actualment en aigües italianes, prop de Lampedusa i Malta però ni Itàlia ni l'illa Mediterrània han autoritzat la seva entrada a port. L'ONG ha demanat a Espanya que sigui port segur, però el Govern de Pedro Sánchez també els ha negat l'assistència. Davant d'aquesta situació algunes insitucions de l'Estat com els Ajuntaments de València, Barcelona i Cádiz o la Generalitat s'han ofert per ajudar a la seva acollida.

L'Ajuntament de Palamós està en doposició de fer l'acollida del vaixell i la primera atenció dels i les migrants que després atendria la Generalitat que els hauria de distribuir pel territori.

Més de 37.000 persones han perdut la vida al Mediterrani des de l'any 2.000, però les ONGs que treballen en el neoanomenat Mare Mortum asseguren que aquesta xifra és molt més elevada ja que només és la dels cadàvers registrats i identificats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat