La Generalitat incrementa el control dels centres d'activitats marítimes durant la campanya d'estiu per garantir la seguretat dels practicants i la qualitat del servei. Durant una inspecció feta en el marc d’aquesta campanya, es van detectar greus irregularitats en un centre d’immersió a Begur que ha hagut de tancar temporalment.
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, amb la col·laboració d'efectius de l'àrea marítima del Cos de Mossos d'Esquadra, incrementa durant els mesos d’estiu la vigilància i les inspeccions per comprovar el compliment de la normativa que regula els centres d’activitats marítimes.
Les activitats marítimes recreatives i el busseig d’esbarjo en particular són activitats subjectes a una forta estacionalitat, que es desenvolupen en el període comprès entre Setmana Santa i finals d’octubre i amb la màxima activitat entre els mesos de juliol i agost, motiu pel qual només al voltant del 30% dels centres mantenen la seva oferta al llarg de tot l’any.
En base a aquesta temporalitat de les activitats, la Generalitat reforça durant el període d’estiu les vigilàncies i inspeccions d’aquests centres per tal de vetllar per la seguretat d’aquestes activitats i dels seus òptims estàndards de qualitat i de sostenibilitat. Els responsables de fer els controls del Departament d’Acció Climàtica i d’Interior són els inspectors de pesca i afers marítims i els agents de policia dels Mossos d’Esquadra.
En una inspecció feta la setmana passada a Begur, els inspectors van detectar irregularitats greus en la gestió d’un centre d’immersió. Concretament, es tracta d’incompliments relacionats amb la contractació de personal, les assegurances i l’estació de càrrega de botelles.
Aquests incompliments van obligar els inspectors a decretar mesures provisionals que han comportat l’aturada de l’activitat de busseig fins que es regulin les mancances detectades.
Aquesta mesura, que s’aplica en circumstàncies excepcionals, vol prevenir possibles incidents o accidents derivats de la manca de compliment dels requisits legals i de formació necessaris per operar amb garanties com a centre d’immersió, amb la qual cosa es vetlla per la seguretat tant dels usuaris com del personal del mateix centre d’immersió.
Dels més de 150 centres d’immersió actualment actius a Catalunya i que consten al Registre de centres d’immersió de la Generalitat, el 52% s’ubiquen a les comarques del litoral gironí.
Comentaris (0)