10 colles han participat a la Trobada de Gegants i Capgrossos de Platja d'Aro

Intervé: Jordi Casademont, Cap de la Colla Gegantera de Platja d'Aro

Platja d'Aro ha celebrat aquest diumenge la segona trobada gegantera del municipi amb la participació d'una desena de colles d'arreu de Catalunya. En aquesta ocasió les colles han vingut de Ripoll, Salt, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Sant Hilari Sacalm, Sant Antoni de Vilamajor, Malgrat de Mar, Figueres i Caldes de Malavella. 

El ball l'han inaugurat els gegants de la colla de Caldes, amb els personatge de la Malavella i el Geperut. Segons explica la llegenda, la Malavella empresonava els nens al seu castell per després menjar-se els seus cors i així mantenir-se jove. 

Una de les colles històriques, la colla de Ripoll, ha portat una de les parelles més emblemàtiques d'aquestes trobades, la formada per Guifré el Pelós i la seva muller, Gunidilda.

Per la seva part, la colla gegantera de Platja d'Aro s'ha centrat en una llegenda local.  Fa tot just un any que la colla gegantera de Platja d'Aro va estrenar el seu gegant Paret 

La trobada ha seguit amb una cercavila que ha anat des de la plaça dels Estanys fins a la Plaça del Mil·lenari per acabar amb una ballada conjunta i la celebració de l'acte central. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat