Santa Cristina d'Aro visibilitza la diversitat familiar

Amb motiu del Dia Internacional de les Famílies, Santa Cristina d'Aro ha celebrat una festa per visibilitzar uns enllaços que defugen del model tradicional, i advoquen per la diversitat. A primera hora de la tarda d'aquest dissabte, s'ha emprès a la plaça del Mercat un conjunt d'activitats destinades als més menuts, i a dos quarts de set a la Sala d'exposicions La Caixa, s'ha presentat un recull de contes narrats pels joves de la Vall d'Aro.

L'estereotip familiar basat en el model tradicional, que es fonamenta en la figura del pare, la mare i els fills, esdevé cada cop menys predominant en la societat actual. En són un exemple, avis que fan de pares, joves amb dues mares, famílies enllaçades o monoparentals, així com processos d'adopció o acollida. Unes realitats, que sovint no estan representades en materials educatius o continguts per a infants. Per visibilitzar i conseqüentment, normalitzar aquestes relacions, Santa Cristina d'Aro ha organitzat aquest dissabte una Festa de la Diversitat Familiar.

La trobada ha estat fruit d'un projecte previ anomenat "A Santa Cristina d'Aro aprenem de les diversitats". La iniciativa s'ha gestat durant tot el curs escolar a través de la creació d'una comissió municipal, la qual està formada pels centres educatius, la biblioteca, les àrees de joventut i igualtat, espais familiars i agents de la Policia Local. 

La resposta per part de la ciutadania ha estat aclaparadora. De fet, s'han emprès diverses activitats en múltiples col·lectius de la comunitat, ja sigui a les escoles, a les famílies o al casal de la gent gran.

La festa d'aquest dissabte ha vingut emmarcada en el Dia Internacional de les Famílies. La programació, en concret, ha reservat un espai pels més menuts amb activitats a la plaça del Mercat, tals com l'espectacle 'Les famílies del Famílium' a càrrec de Bel Contes.

També, els joves han gaudit de veu pròpia. Ho han fet a través d'un recull de deu contes sobre la diversitat. Cada un d'ells ha estat narrat i il·lustrat per adolescents d'entre 13 a 18 anys de la Vall d'Aro.

La voluntat de la jornada ha estat reflexionar i sensibilitzar envers els diferents models d'enllaç. L'Associació LGTBI EmpoRderats i l'Associació de dones per la igualtat Ermessenda hi han col·laborat, i han destacat la importància de caminar plegats per "educar en la normalització".

CÀMERA: Àlex Rubiano

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat