El comerç bisbalenc lluita contra de la presència de caques de gossos a la via pública

INTERVÉ: David Catà, Federació de Comerç de La Bisbal d'Empordà

No tothom actua amb civisme i recull els excrements de les seves mascotes. Aquest és un fet que es repeteix constantment a La Bisbal d'Empordà, i és que la presència d'excrements de gossos a la via pública és una de les principals queixes ciutadanes. L'actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència. Així, és freqüent trobar excrements de gossos en llocs propers a escoles, parcs infantils, zones verdes i en molts carrers i camins de la Bisbal.

En aquest sentit, la Federació de Comerç de la capital del Baix Empordà, amb la col·laboració del consistori, ha llançat una nova campanya per fer front a aquesta problemàtica.

Amb l'eslògan 'Trepitjar merda no porta sort' es vol conscienciar a propietaris i propietàries de gossos per tal de fomentar el bon veïnatge i el bon ús de l'espai públic. Així, tots els comerços i serveis associats a l'entitat disposaran de bosses per tal que les persones propietàries despistades no tinguin excusa per no recollir l'excrement del seu animal.

L'ordenança municipal de tinença i control d'animals, aprovada el desembre passat, preveu que les persones posseïdores d'animals han d'adoptar mesures per no embrutar les vies i espais públics. L'incompliment d'aquesta norma és una infracció greu i pot comportar sancions econòmiques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat