Com expliquem la crisi del virus als més petits de casa?

INTERVÉ: Maria Teresa Figueras, psicòloga de Gnòsic

Aquestes imatges corresponen a vídeos que ens feu arribar les mares i els pares. En tots ells veiem com els nens intenten passar l'estona. En qualsevol cas el confinament tot just acaba de començar i per poder fer entendre bé a les criatures què és el coronavirus i per què ens hem de quedar a casa, des del centre de psicologia Gnòsic de Palamós ens envien alguns consells. 

S'ha de partir dels consells i ordres rebuts, com tenir una bona higiene de mans, tossir al colze, mantenir una distància mínima amb la gent i sobretot, haver-se de quedar a casa per explicar que el virus és un enemic invisible que no es podrà moure si nosaltres no ens movem. Per tant, quedar-nos a casa és igual a combatre'l tots junts. S'ha de posar èmfasi en el missatge positiu del "Tot anirà bé"

També s'ha d'aprofitar la situació com una oportunitat de realitzar les coses que més ens agraden del fet de romandre a casa. A més, és un moment idoni per treballar tota una sèrie de valors

Per a informació complementària el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat online el conte infantil 'La Rosa contra el virus" en el que es donen recursos semblants i es proposen una sèrie d'activitats per dur a terme amb els fills durant el confinament. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat