Sant Antoni prova la unitat canina de rescat marítim

Atent mirant la platja ha detectat un nen que s'estava ofegant. Ràpidament amb un socorrista-instructor especialitzat s'han llançat a l'aigua per rescatar la víctima que es trobava en estat de semiinconsciència, l'han agafat i l'han arrossegat fins a la platja, on els equips d'emergència han actuat amb èxit.

Aquest ha estat un dels diversos casos que la unitat canina del servei de socorrisme de Sant Antoni s'ha trobat aquest divendres, solucionats tot amb èxit. La garantia que la platja està protegida en cas d'emergència real... i no pas de simulacre.

Gossos que poden nedar i arrossegar 1.500 kg de pes

Sant Antoni és dels pocs municipis de Catalunya que té una unitat canina de rescat. Està formada per diversos gossos que poden arribar a arrossegar fins a 1.500 kg de pes. Tenen capacitat per nedar i només actuen sota les ordres dels seus instructors. Fins i tot, poden pujar en petites embarcacions per efectuar els rescats.

Es tracta de gossos Terranova, una raça lligada al món de la pesca en l'arrastrament de xarxes o l'emissió de lladrucs en cas de boira per comunicar la presència d'un vaixell.

El simulacre s'ha realitzat a l'espigó de l'Amistat sota l'atenta mirada d'un nombrós públic que observava des de la pròpia platja o el passeig. S'ha fet un primer simulacre de rescat de víctimes amb gossos i un segon de rescat en embarcacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat