L'Hospital de Palamós millora la detecció del càncer de mama gràcies a l'Oncotrail

Palamós

Data: 08/02/2022

La Fundació Oncolliga Girona i els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà han presentat el nou material adquirit gràcies al donatiu de 50 mil euros provinent de l'edició del 2021 de l'Oncotrail. Es tracta d'un programari per obtenir imatges en 3D que porta per nom ''tomosíntesi''.

La tomosíntesi mamària és una forma avançada de mamografia digital que augmenta la detecció precoç del càncer de mama.

El mamògraf amb el qual comptaven fins avui dia a l'Hospital de Palamós els permetia realitzar imatges de les mames en dues dimensions per descartar càncer i altres lesions. Del que no disposava aquest mamògraf era del software necessari per poder obtenir imatges en 3 dimensions.

Gràcies al donatiu que fa any rere any l'Oncotrail a l'Hospital, ara ja compten amb aquesta tecnologia, que té un preu total de 113.500 euros. D'aquests, 37.500 es van finançar amb els donatius de l'Oncotrail 2019, 50.000 amb els de l'edició 2021, i l'import restant s'aportarà amb les donacions de l'edició que tindrà lloc aquest 2022.

L'Hospital de Palamós exposa la importància de poder tenir aquest programari, ja que l'avaluació del teixit mamari en talls mil·limètrics que ofereix, permet al radiòleg detectar troballes que poden no ser visibles amb la mamografia digital convencional, que mostra imatges en un sol pla.

D'altra banda, millora la visibilitat de lesió, fent així molt més fàcil la detecció de lesions no calcificades, i té més sensibilitat i especificitat en la detecció d'imatges. Per la major exactitud diagnòstica, també evita biòpsies innecessàries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat