Important dispositiu de seguretat per abordar el Carnaval a Platja d'Aro

INTERVÉ: David Puertas, cap de la Policia Local de Castell-Platja d'Aro

La Policia Local de Platja d'Aro ha preparat un important dispositiu policial per cobrir el dissabte de Carnaval al municipi. Per aquest 2 de març s'espera la participació d'una vuitantena de colles de carnaval entre mati i tarda a la rua, un espectacle que atrau a milers de visitants al nucli platjarenc. La Policia Local preveu l'arribada de més de 60 mil vehicles al poble i una aglomeració de gent durant tot el dia i la nit.  

La Policia Local amb els Mossos d'Esquadra han fet una taula de coordinació operativa on s'aborden diferents temes de seguretat com la prevenció dels furts, les emergències sanitàries, les pèrdues d'infants, el consum d'alcohol, la mobilitat i fins i tot la possibilitat d'emergències.

En manté un dispositiu de seguretat semblant al dels darrers anys protegint amb blocs de formigó els carrers que dónen al recorregut de la rua, tal i com dicta el nivell 4 d'alerta antiterrotista

Una quarantena d'agents de la policia local estaran operatius dissabte per cobrir la seguretat del Carnaval. Seran 7 o 8 binomis d'agents policials al llarg de tot el recorregut de la rua a més de la col·laboració dels organitzadors i de protecció civil. Un dels temes que més preocupa als agents és la pèrdua d'infants.

Les rues i les festes de Carnaval van associades al consum d'alcohol i per això la Policia Local incrementarà els controls d'alcoholèmia durant la nit però sobretot a les primeres hores del mati. També es fan control a tots els conductors de les carrosses a l'inici de la rua i es vigila que aquests no consumeixin durant el recorregut.

Aquest any se suma un nou punt d'emergències sanitàries a la zona de cavall Bernat. Així al llarg de la rua hi haurà 3 ambulàncies preparades.

La Policia Local també juga un paper molt important en el trasllat dels combois de carrosses entre poblacions.

La coordinació amb Mossos d'Esquadra també és molt evident en el moment de controlar el trànsit sobretot a les sortides del poble. Els Mossos faran un punt de control de regulació a la rotonda dels xais i la Policia Local habilita un vial d'accés a l'aparcament de la plaça Europa ja des de les 8 del mati quan es talla la circulació rodada pel centre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat