Augment de les mediacions de l'Hospital de Palamós

Palamós

Data: 16/07/2019

L'Hospital de Palamós ha realitzat 12.000 mediacions en els 13 anys que porta  oferint aquest servei. Aquest nombre ha anat creixent ja que en el 2018 se'n van registrar 1.293, que significa un 6% més que durant el 2017, en que se'n van dur a terme 1.215.

La idea d'oferir aquest servei de mediació va sorgir l'any 2007 per millorar les relacions entre el personal mèdic i els pacients. Està destinat a tots els usuaris però especialment als usuaris que acaben d'arribar al país i que tenen problemes amb la llengua i la cultura, a més de no conèixer com funciona el sistema de salut.

Amb l'anàlisi d'aquestes consultes han arribat a trobar l'usuari que més ho fa servir. Un 73% és dona i el 97% dels pacients són d'origen marroquí. L'idioma que més parlen els usuaris és l'amazigh amb un 21%, és a dir,  un de cada cinc pacients. L'edat està entre els 25 i 64 anys i les consultes es fan en l'àmbit d'hospitalització i també el de ginecologia.

També es fan mediacions en l'àmbit de la pediatria ja que un 14 % de les consultes es fan a  nens i nenes de fins a 12 anys i en el de la medicina interna, un 13% .

El servei de mediacions treballa conjuntament amb entitats socials per ajudar també en altres aspectes com els tràmits administratius.

Aquest servei até a les persones de cultura magrabí i berber. L'idioma de les consultes pot ser català, castellà, anglès i francès.

L'horari és de dilluns a divendres de 9-15 h i els dimecres a la tarda, de 15:30-17 h.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat