Professionals sanitaris del SSIBE informen sobre la salut cardiovascular als mercats

Palamós

Data: 16/11/2022

Diferents mercats setmanals del Baix Empordà compten aquest mes amb una parada amb infermeres dels CAP del SSIBE per sensibilitzar i informar sobre la salut cardiovascular. Malgrat la Covid-19, els problemes del cor continuen essent la primera causa de mortalitat a Catalunya i cada vegada són més els joves que pateixen el risc de malalties cardiovasculars.

Clients i clientes dels mercats setmanals com el de Palamós aprofiten aquests dies no només per fer la compra i omplir el cistell sinó que tenen l'oportunitat d'informar-se sobre la salut cardiovascular. Diversos dies del mes de novembre , diferents mercats setmanals del Baix Empordà compten amb una parada amb infermeres dels CAP dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) per tal de sensibilitzar sobre aquesta malaltia.

Per això els professionals sanitaris fan un breu qüestionari a totes les persones interessades a conèixer la seva salut cardiovascular i quins són els factors de risc específics a tenir en compte, se'ls donarà un consell de millora i se les informarà de quins recursos compta el seu CAP de referència per ajudar-lo a millorar la seva salut i els seus hàbits.

Una malaltia que actualment és la principal causa de mortalitat als països desenvolupats i un dels problemes actuals de salut pública més rellevants. Només a Catalunya, 1 de cada 4 persones mor a causa d'una malaltia del cor o d'un ictus.

L'obesitat, el consum d'alcohol, el tabac, l'estrès o l'ansietat s'associen a majors complicacions cardiovasculars. I tot i que entre els joves no és tant recorren aquest tipus de malaltia sí que poden començar-se a desenvolupar. Per axó, els especialistes insisteixen en la prevenció amb un estil de vida saludable.

L'estand informatiu s'ha habilitat en tres municipis, a banda de Palamós, també s'ha instal·lat a Torroella de Montgrí i la Bisbal d'Empordà. L'horari és de 10 h a 12 h en dies concrets i també s'ofereix l'opció de donar un donatiu voluntari per col·laborar amb l'edició d'enguany de La Marató de TV3.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat