La Policia Local de Sant Feliu incorpora una unitat canina i un dron a la plantilla

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols recentment ha incorporat una unitat canina i un dron a la plantilla. La voluntat és optimitzar les operacions, tan policials com ciutadanes.

El dron que ha adquirit la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols compta amb una càmera zoom de 200 augments, visió nocturna i un sistema tèrmic. Unes característiques que permetran als agents reforçar múltiples operacions, tals com cerca de desapareguts, vigilància de grans esdeveniments, actuacions de trànsit o controls mediambientals.

En cas d'avaria, el dispositiu porta incorporats un parell de paracaigudes per efectuar amb seguretat els aterratges. A més, s'ha habilitat el suport de dos drons de dimensions més reduïdes, que s'enlairen amb anterioritat a l'aparell principal. Per tal de donar instruccions, si els agents es troben a distància, també es disposa d'un altaveu.

El gos Rolo s'incorpora a la nova plantilla canina
Paral·lelament, s'ha presentat aquest dimecres a la ciutadania la nova unitat canina de la Policia Local. Capitanejada pel gos anomenat Rolo, actualment l'animal protagonitza sessions didàctiques a les escoles i instituts. En un futur, però, els agents el situen com a una peça clau per actuar en escorcolls i situacions delictives.

Tanmateix, la unitat es troba en una fase inicial. De fet, el seu guia està acabant les darreres formacions i actualment, el cos el formen tres gossos, quan l'any que ve es preveu que només n'hi hagi un.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat