La PAH evita un desnonament 'in extremis' a Palafrugell

Palafrugell

Data: 02/02/2018

Intervé: Miguel Requejo, PAH Palafrugell

"Amb 739 milions de beneficis nets és inacceptable que Bankia deixi una família al carrer i més si aquesta entitat ha rescatada amb 23.500 milions d'euros públics que no han estat tornats". Aquest és l'argument amb el que la PAH  s'ha mobilitzat aquest divendres a Palafrugell per aturar 'in extremis' el desnonament d'una família amb 3 fills i situació de vulnerabilitat extrema. 
 
Matí intens al carrer Camèlia amb trucades creuades i negociacions entre la PAH, Bankia i l'Ajuntament de Palafrugell que finalment han  permès posposar l'execució hipotecària que estava prevista i que amenaçava en deixar una família amb greus dificultats econòmiques al carrer. 

Un centenar de pisos de bancs buits

La PAH comptabilitza a Palafrugell més de 100 pisos buits propietat d'entitats bancàries per la qual cosa troba incomprensible que no s'hagi aturat abans el procés d'execució hipotecària. Tant l'entitat com fonts municipals afirmen que a la ciutat no és habitual arribar a aquests extrems i que normalment la mediació de l'Ajuntament permet evitar el desnonament i trobar una solució de llloguer social per les famílies afectades. 
 
Des de la PAH s'alerta que malgrat la millora de les xifres macroeconòmiques segueix  havent-hi un problema greu amb la vivenda i que si no ha anat a més és per la tasca de les entitats socials i els ajuntaments. 

Lleis tombades per la majoria absoluta del PP i el Tribunal Constitucional

Des de la PAH afirmen que els Ajuntaments tenen un poder limitat i que per això cal una llei estatal com la proposta que han registrat al Congrés de Diputats 4 anys després que la majoria absoluta del PP tombés la Iniciativa Legislativa Popular en la mateixa matèria.
 
El TC va suspendre també  la llei 14/15 d'emergència habitacional aprovada pel Parlament de Catalunya i que preveia l'ús social dels habitatges buits dels bancs i grans propietats, i anava encaminada a evitar desnonaments. Facilitava el reallotjament de famílies en risc d'exclusió amb lloguers socials, i la mediació entre les parts. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat