Els furts de menys de 400 euros és el delicte que més pateix Platja d’Aro

La primera Junta Local de Seguretat de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró d'aquest 2024 s'ha reunit abans de la revetlla de Sant Joan. Entre els diferents temes que hi havia sobre la taula, han fet balanç del que portem d'any i les dades són bastant similars a les del 2023. Això sí, hi ha hagut un repunt en els casos de furts que no arriben als 400 euros. Aquest és el delicte més comú que pateix el municipi, i s'incrementa en els mesos d'estiu, tot i que la zona del Passeig Marítim se'n salva.

Sabeu què és una Junta Local de Seguretat?
Es tracta d'una reunió en què hi participen tots els cossos policials que operen en un mateix municipi. A Platja d'Aro se celebra dos cops a l'any a la sala de plens de l'Ajuntament, una a principis d'estiu -que és quan tenen més activitat policial-, i l'altre a finals d'any, per fer balanç de com ha anat tot plegat.

Què és el que fan els cossos de seguretat en aquestes juntes locals?
Compartir experiències, actuacions, dubtes i inquietuds. Cada un dels representants dels diferents cossos de seguretat parla, per torns, de la seva operativitat, dels serveis, i de la col·laboració que fa amb la resta.

Quin és el principal propòsit de les juntes locals?
Sobretot les centren en la prevenció del delicte. El principal objectiu és que hi hagi menys víctimes de fets delictius al municipi. I això s'aconsegueix amb la col·laboració d'aquests diferents cossos policials, com la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat