Situació estable del Coronavirus arreu de la comarca

Palamós

Data: 18/09/2020

Intervé: Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE

L’Hospital de Palamós confirma que el coronavirus a la comarca es troba en una situació controlada. Al centre de salut hi ha 12 ingressats no greus, juntament amb 3 pacients positius a Palamós Gent Gran. El perfil majoritari en la segona onada de contagis es manté entre la població jove de 35 a 50 anys.

Situació estable en positius per coronavirus arreu de la comarca. Ho anunciava aquesta setmana l’Hospital de Palamós, centre on actualment hi ha 10 ingressats per la malaltia.

De fet, les xifres parlen per si soles. Des de l’hospital cada dia detecten uns 6 positius a les proves PCR, uns 40 infectats a la setmana. Així doncs, el números de casos a la comarca ha disminuït respecte a finals d’agost, quan hi havia 82 positius.

Així doncs, els pacients amb Covid no es troben en estat greu, encara que actualment arreu de la comarca hi ha 15 ingressats, 12 a l’Hospital de Palamós i 3 a Palamós Gent Gran. Aquests majoritàriament desenvolupen una pneumònia bilateral i precisen medicació intravenosa i control sanitari.

Pel que fa al perfil dels pacients Covid la mitjana d’edat es situa entorn dels 35 als 50 anys. En aquesta segona onada, els ingressats són més joves i autònoms, fet que poden realitzar per ells mateixos el sistema de videotrucades amb familiars i amics. 

L’Hospital de Palamós ha afegit un horari de visites aplicable a tots els pacients ingressats en el centre, per tal de disminuir el risc d’infeccions per coronavirus. D’aquesta manera, les persones externes que vulguin realitzar visites a familiars o amics, ho podran fer dins unes franges horàries molt concretes i de manera individual. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat