Més de dos mil ocells al 32è Concurs d'Ornitologia de Palafrugell

Intervé: Marcial Pérez, president Federació catalana d'Ornitologia

Més de 2.000 ocells s'exposen a la Bòbila de Palafrugell que un any més acull el 32è Concurs Exposició d’Ornitologia, organitzat per l’Associació Ornitològica Baix Empordà. Són ocells de criadors d’arreu de Catalunya i de França que participen al concurs que puntua per al 46è Campionat de Lliga Catalana.

En aquesta edició, els Pin d’Or de l’Ajuntament de Palafrugell han estat atorgats als següents criadors: José Antonio Cano, de Siurana d’Empordà pel millor canari de color; Francisco Garcia, de Dosrius en la categoria canari de postura i Joaquim Coll, de Roses, en l’apartat d’exòtics. El 29è Trofeu Josep Olivé Segura, que premia al soci de l’entitat organitzadora amb més puntuació de la gama de color i que no l’hagi obtingut anteriorment, ha estat per a Neyzan García Cruz, de Palafrugell.

La presència de més de 2.000 ocells a la Bòbila provoca que aquest Concurs Ornitològic sigui el més gran de Catalunya i el tercer d’Espanya, després dels que es disputen a Málag i Sevilla.

En aquest concurs ornitològic es premien també altres categories com color lipocrom, color melànic, postura llisa, postura arrissada, raça espanyola, híbrids, fauna europea mutada, exòtics i, per equips, en les categories de color, postura i raça espanyola.

Paral·lelament al concurs ornitològic es fa des de fa 25 anys un concurs de dibuix escolar en el que s'hi han presentat un miler de dibuixos d’alumnes de primària i secundària de diferents escoles de Palafrugell, Mont-ras, Vall-llobrega i La Pera. 

Els ocells i els dibuixos es poden visitar a la Bobila durant tot el cap de setmana

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat