Les escoles de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró manten la jornada continua pel proper curs

Castell-Platja d'Aro i S'Agaró mantindrà l'horari de jornada continua a les escoles un any més. La decisió es va prendre després d'una reunió amb representants del Departament d'Educació, de l'Ajuntament, de les tres escoles, dels professors i l'AMPA, on tant l'Ajuntament com la comunitat educativa van remarcar la necessitat de seguir amb aquest model. L'horari de 9-14 h s'aplica al municipi des de fa 10 anys i ha guanyat el suport de pares, alumnes i professors. És per això que des del primer moment es va defensar que s'havia de continuar apostant per aquest model educatiu.

La localitat és l'única a Catalunya on s'aplica aquest model. És per això que malgrat el desig del consistori de fer-lo indefinit, des del Departament han mantingut la postura de revisar el model cada curs escolar. Tot i aquest fet, el municipi sap que el sistema funciona bé i defensen que tot el que s'ha fet aquests últims deu anys no es pot perdre.

També defensen que la jornada continua és la millor eina per conciliar la vida laboral i la familiar, a més de facilitar que les extraescolars acabin més aviat. Igualment argumenten que aquest horari disminueix el nombre de desplaçaments pels pares i facilita la compatibilitat de l'horari escolar amb l'horari laboral.

Per les escoles, el vistiplau del Departament d'Eduació ha estat motiu d'alegria, ja que facilita la coordinació entre els diferents centres educatius.

El model de jornada continua forma part del model educatiu de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró com a Ciutat Educadora, que vol continuar apostant per millorar la qualitat educativa i perquè l'escola sigui un dels eixos centrals del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat