L'escola rural de Parlavà, una reobertura cada cop més a prop

Parlavà

Data: 01/10/2020

Intervé: Joaquim Sabrià, alcalde de Parlavà.

L’antiga escola rural de Parlavà podria obrir les portes en els pròxims dos anys. Així, els més de 60 infants i joves del municipi podrien ser en un futur pròxim els nous alumnes del centre escolar, que va tancar ara fa 20 anys. Actualment, el poble només compta amb una llar d’infants i quan els nens i nenes arriben a la primària s’han de desplaçar fins a Verges.

Des de fa un any el consistori treballa braç a braç amb el Departament d’Educació. Les converses són fluides i pronostiquen la tirada endavant d’un projecte altament reivindicat en el poble. I és que els municipis de dimensions reduïdes precisen sobretot, de centres escolars per tal d’assegurar un relleu generacional i un arrelament dels seus ciutadans.

La llar d’infants, avui dia, ocupa les antigues instal·lacions de l’escola rural, situada al cantó de l’Ajuntament. La idea seria mantenir la guarderia en aquestes dependències i traslladar el futur centre rural al pavelló. Aquí, els alumnes estarien envoltats d’un espai natural, prop del bosc i allunyat de la carretera, alhora que s’aprofitarien instal·lacions ja existents.

La clau de l’èxit de la reobertura gira entorn del futur volum d’alumnes. A hores d’ara s’espera que els nens i nenes de la llar d’infants puguin escolaritzar-se a l’escola rural i d’aquesta manera, anar augmentant gradualment l’oferta de cursos. Tot i això, el futur centre encara haurà d’esperar dos anys en veure efectiva la seva reobertura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat