Concentració a l’hospital de Palamós per donar suport al doctor Bashir El Hayek

Palamós

Data: 31/10/2023

Aquest migdia s’ha fet la primera concentració a l'entrada de l’Hospital de Palamós per donar suport al doctor Bashir El Hayek, cap del Servei d’Oftalmologia de l'Hospital, que viu amb la notícia que la seva família es troba atrapada a la franja de Gaza arran del conflicte entre Israel i Hamas. El cap del Servei d’Oftalmologia ha demanat en diverses ocasions que l’Estat espanyol repatriï la seva dona i els seus quatre fills, ja que tots compten amb nacionalitat espanyola.

La concentració ha comptat amb una cinquantena de professionals dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) i altres persones que s’han solidaritzat amb la causa, convocats pel Comitè d’Empresa de l’Hospital de Palamós. Aquesta concentració s’anirà repetint cada dimarts si no hi ha actuacions clares per resoldre la situació de la família de Bashir El Hayek. 

Per això, i sumant-se a la demanda de Bashir El Hayek, el Comité ha fet públic un manifest amb el qual demanen que la Generalitat actuï de mediador amb l’Estat i que aquest últim repatriï als ciutadans que tenen passaport espanyol atrapats a la franja de Gaza.

D'altra banda,des del Comitè d’Empresa s’han assabentat que Bashir El Hayek no és l’únic afectat pel conflicte, sinó que també hi ha un membre de l’Àrea Bàsica de la Bisbal d’Empordà que també té família amb nacionalitat espanyola que es troba a la franja de Gaza.

Tal com s'ha explicat durant la concentració, Bashir El Hayek ha emès una demanda al Ministeri d’Afers Exteriors en què sol·licita ajut per evacuar i repatriar la seva dona i els fills, ja que tots estan inscrits com a ciutadans residents en el consolat espanyol de Jerusalem. Dimecres passat es va emetre el requeriment i fins aleshores no constava cap actuació per part de l’Administració espanyola. De moment, però, el cap del Servei d’Oftalmologia no ha rebut cap més ajuda per part de l’administració per rescatar la família de Gaza.

Com a acte de solidaritat, des del comité han anunciat que se seguiran fent concentracions cada dimarts per demanar una actuació justa pels familiars ciutadans d'Espanya i per demanar la pau al conflicte. Aquestes, també es celebraran igual que avui, al davant de l’Hospital de Palamós cada dimarts a les 12 h del migdia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat