Aprofitar el confinament per mirar cap endins i posar ordre als pensaments

INTERVÉ: Sergi Pérez, filòsof i economista

La nova situació d’emergència social i mundial que ha provocat el coronavirus és una nova circumstància que a part de les conseqüències negatives que a diari s’expliquen també porta noves oportunitats de creixement. Així ho confirmen els experts que asseguren que ara que ens treuen de la nostra rutina i de la nostra zona de confort és un bon moment per mirar cap endins i posar-hi ordre. Psicològicament ens preparem pel pitjor però cal tenir la capacitat d’adaptar-se a circumstàncies canviants per això cal aprendre a observar els pensaments.

Hi ha qui viu el confinament sol a casa o amb família i cal aprendre a valorar el temps i la companyia que la rutina sol robar-nos i aprendre a valorar l’instant present.

Per altra banda també cal saber quina capacitat de digestió tenim d’aquesta situació. Un excés d’informació pot generar-nos angoixa i cal saber fins a quin punt podem assumir-la.

Com a societat l’emergència del Covid-19 ens dóna l’oportunitat de sentir-nos part del tot. És una preocupació compartida per tots, tothom vol que hagi passat i la societat treballa, conjuntament, per acabar amb aquesta situació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat