300 nens i nenes participen al Rodajoc de Palafrugell

300 nens i nenes participen al Rodajoc de Palafrugell
Palafrugell

Data: 15/05/2019

L’Estadi Municipal de Palafrugell ha estat l’escenari de la celebració d’una nova edició de l’activitat del “Rodajoc”, que es desenvolupem a diferents municipis de la comarca del Baix Empordà . Hi ha participat més de 300 nens i nenes de totes les escoles de primària de Palafrugell, així com de les escoles de Mont-ras, Begur i Esclanyà.
 
El “Rodajoc” és la part visible i pràctica d’aquesta proposta multicultural i un punt de trobada i d’unió del treball que fan els centres educatius, els ajuntaments, el Centre de Recursos Pedagògics i el Consell Esportiu del Baix Empordà. Un treball basat en la recuperació dels jocs tradicionals cooperatius com a font d’intercanvi de valors i realitats mitjançant un recurs molt atractiu pels nens i nenes, el joc.
 
El com com a eina pedagògica
El joc ajuda a aconseguir un objectiu comú: Prioritzar la cooperació davant la competició en el joc i afavorir les  relacions personals entre els nens i nenes de les diferents escoles. La base del desenvolupament d'aquest projecte, és el treball que té lloc a l'aula. Sense la col·laboració del professorat no seria possible fer arribar a  l'alumnat el coneixement de cadascun dels jocs, que es durant a terme entre els centres educatius participants, envaint l'espai públic urbà i  impregnant-lo de jocs i cooperativisme...
 
Aquest projecte, és possible gràcies a la implicació dels diferents centres educatius de la comarca, així com a la col·laboració del Consell Esportiu del Baix Empordà, els Alumnes del Cicle Formatiu: "Atenció a persones en situació de Dependència"  (INS La Bisbal i INS Palamós), els alumnes de 4t ESO de l'INS Ridaura i el Col·legi Sant Miquel,  i els Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina  d’Aro, La Bisbal ,Torroella, Palamós i Palafrugell. 
 
L'espai on es va desenvolupant és el centre neuràlgic de cada poble amb la intenció que sigui rotativa al llarg de les edicions pels diferents municipis del Baix Empordà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat