Més d’un 50% dels MIR de Palamós s’adhereixen a la vaga

Palamós

Data: 20/10/2020

Intervé: Sandra Samaniego, Metgessa Interna Resident (MIR) d’atenció primària de família a l’Hospital de Palamós.

Els Metges Interns Residents han iniciat aquest dilluns una nova jornada de vaga, que està prevista que duri fins divendres. Les reivindicacions, que han fet sortir al carrer un 82% dels MIR d’arreu de Catalunya, s’estructuren en tres grans blocs: un augment en les seves retribucions, unes millores laborals i una major qualitat formativa. La nostra comarca no s’ha quedat excepte de les proclames, així més d’un 50% dels MIR de l’Hospital de Palamós s’han adherit a la vaga.  

Aquest dilluns és el primer dia de la tercera ronda d’aturades convocades pels Metges Interns Residents. Després de cursar el grau de medicina durant 6 anys i realitzar un any d’oposicions, els MIR presenten contractes de formació per tal d’especialitzar-se en un àmbit concret.

Més d’un 50% de les metgesses i metges residents de l’Hospital de Palamós s’han convocat aquest dilluns a les nou del matí a les portes del centre sanitari. Reclamen una correcta supervisió i un seguiment de la seva formació. També volen que un 15% d’aquesta formació s’inclogui dins la jornada ordinària laboral.

Pel que fa a les millores laborals, lluiten per tenir una jornada de 35 hores setmanals, tal com es fa a la resta de Comunitats Autònomes, i que aquesta estigui sotmesa a un control. Metges i metgesses residents asseguren que realitzen hores extres sense aquestes es comptabilitzin. Paral·lelament, reclamen un descans setmanal de 36 hores, estipulat per llei, però que ara mateix no es compleix.

El sou base d’un metge o metgessa resident, quan entra a formar part del sistema sanitari, és aproximadament de mil euros al mes. Una retribució que consideren inacceptable pel treball realitzat. En concret, exigeixen un augment en les seves retribucions, així com cobrar les hores reals de guàrdia.

Segons ha informat Metges de Catalunya, els MIR podrien fer vaga cinc dies cada tres setmanes de forma indefinida si no s’arriba a un acord amb l’Institut Català de Salut i les patronals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat