El Govern ofereix Palamós com a port segur per desembarcar 49 migrants a la deriva

Palamós

Data: 09/01/2019

Ports de la Generalitat ha ofert les seves instal·lacions, entre elles Palamós, per desembarcar de forma segura 49 migrants que van ser rescatats pels vaixells Sea-Watch i Sea-Eye fa dues setmanes i que naveguen a la deriva perquè cap Estat membre de la UE els ha autoritzat a amarrar en algun dels seus ports.

Es tracta de persones provinents de l'Àfrica Subsahariana, Líbia i Egipte rescatades pels dos vaixells d'unes ONG d'Alemanya dedicades a salvar vides al Mediterrani.

Itàlia i Malta, els Estats més propers al rescat, han neguat l'entrada d'aquest tipus de vaixells als seus ports i cap altre govern europeu s'ha ofert. De fet, la Comissió Europea va demanar més solidaritat i una solució sostenible a llarg termini a aquesta situació. Malta, però, ha canviat d'opinió i ha autoritzat l'entrada dels migrants als seus ports.

Davant d'aquesta situació la Generalitat ha ofert els ports que són competència seva a l'Estat, com ja va fer quan hi va haver la crisi de l'Aquarius, que al juny del 2017 va desembarcar a València en el primer gest del nou executiu de Pedro Sánchez, un gest que no s'ha tornat a repetir en cap altre cas.

L'autorització, però, l'ha de donar l'Estat ja que estrangeria i asil són competència seva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat