El barri del Convent de la Bisbal d'Empordà lluita per la gestió d'un espai comunitari

L'entitat busca poder gestionar pròpiament l'espai de Can Formatger com un espai comunitari. Un model que a altres punts del país, funciona. Segons comparteix Marull, ja han presentat un projecte de treball a l'Ajuntament per poder tirar endavant l'espai i la seva gestió, però no han tingut resposta. La Glòria Gasull, la seva presidenta, comparteix que les característiques actuals del barri necessiten l'activitat de l'associació per donar vida i activitat a la seva gent. Ja que, amb els anys, ha perdut tota l'activitat comercial i l'ambient de carrer.

La setmana passada, l'Associació de veïns i veïnes del barri del convent de la Bisbal d'Empordà, va celebrar el 8M amb una festa organitzada per totes les dones del barri el dia 3, per no coincidir amb el ramadà. Aquesta festa sempre porta d'acompanyament una cançó, que enguany, va ser el tema Puerta Violeta de Rozalén. I elles van fer realitat aquesta porta violeta al pati de Can Formatger, on celebren els actes de l'entitat.

Però, el que ens expliquen avui, és que aquest espai que ara es veu dinamitzat, no ha estat pas fàcil aconseguir-lo. L'exterior de Can Formatger és obert avui gràcies a la lluita constant de la gent que ha conformat l'associació al llarg dels anys.

La Glòria Gasull, la seva presidenta, comparteix que les característiques actuals del barri necessiten l'activitat de l'associació per donar vida i activitat a la seva gent. Ja que, amb els anys, ha perdut tota l'activitat comercial i l'ambient de carrer.

Es defineixen com una associació que treballa per oferir activitats socials, més enllà del tret cultural. Perquè el seu objectiu principal és crear cohesió de barri. D'aquí que la festa del dia de la dona del Convent sigui oberta i multicultural.

Preguntada pels orígens de l'associació, la Glòria comparteix que tot va començar amb reunions i activitats als carrers del barri. Fins que, amb lluita constant, van aconseguir un local social.

L'entitat busca poder gestionar pròpiament l'espai de Can Formatger com un espai comunitari. Un model que a altres punts del país, funciona. Segons comparteix Marull, ja han presentat un projecte de treball a l'Ajuntament per poder tirar endavant l'espai i la seva gestió, però no han tingut resposta.

Així doncs, l'Associació de Veïns i Veïnes del barri del Convent de la Bisbal d'Empordà, d'on formen part un gran volum de dones, lluiten per poder continuar treballant en la seva programació d'activitats en un espai digne. Ara, el local social on fan totes les activitats ja se'ls ha quedat petit, i volen que des del consistori se'ls tingui en compte per poder gestionar un espai comunitari el qual es comprometen a impulsar dia rere dia. Amb la intenció de no aturar mai l'activitat del barri.

Cal afegir que podeu contactar amb l'associació per Facebook o Instagram on també tenen indicat el correu electrònic. A més, el primer dimecres de cada mes, us conviden a participar en l'assemblea oberta del barri del Convent.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat