Ajuntaments i Generalitat compromesos amb l’impuls de l’Educació 360 en els municipis

Ajuntaments i Generalitat compromesos amb l’impuls de l’Educació 360 en els municipis
El director de l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona, Moisès Esteban, i  Cris Sibina del grup Coordinador de la Xarxa Territorial de les Comarques Gironines d’Educació 360 han presentat aquest migdia les conclusions de la Jornada Els municipis gironins davant el repte de l’Educació 360.
 
Moisès Esteban ha destacat una de les principals idees que s’ha repetit, durant la jornada d’avui, “la necessitat de fer aliances per a impulsar l’Educació 360”. Després de la tasca realitzada, als grups de treball, Esteban ha explicat que s’ha coincidit en “el caràcter transversal del canvi, en la necessitat de construir tots junts, amb un fort lideratge distribuït que connecti tots els agents educatius i amb la implicació de l’àmbit polític que garanteixi la continuïtat i sostenibilitat dels processos de canvi”.
 
Cris Sibina ha destacat la importància del pacte polític “per a salvar l’educació del xoc polític i el valor de construir tots junts, d’a baix a dalt”. Sibina ha ressaltat també la necessitat que tots els agents educatius s’impliquin per estendre l’Educació 360 a les comarques gironines, com una taca d’oli i ha anunciat que el proper 6 d’abril se celebrarà una nova Jornada per a decidir, entre tots, les properes passes.
 
Durant la jornada, els ajuntaments de Celrà, Girona, Olot, Palafrugell, Palamós i Salt han analitzat l’aportació que fa l’Educació 360 als municipis, posant en comú les mirades i les estratègies dels diversos municipis entorn l’Educació 360 i valorant quina aportació hi poden fer en els seus territoris.
 
També s’han presentat les 36 mesures que l’Aliança d’Educació 360 ha elaborat pels governs locals, per tal que l’educació i en concret l’Educació 360 esdevingui un eix estratègic en el proper mandat 2019-2013. Es planteja, doncs, la necessitat que sigui un element de debat i consens en els programes de les properes eleccions municipals.
 
Prop de 150 persones de 25 municipis de les comarques gironines han participat avui, de la jornada. La Xarxa Territorial de les Comarques Gironines d’Educació 360 i l’Institut de Recerca Educativa de la UdG han organitzat la trobada, en col·laboració amb el Consell Social i la Facultat d’Educació i Psicologia de la mateixa universitat.
 
L’Educació 360 planteja que l’infant i el jove aprèn al llarg del seu dia a dia, dins i fora de l’escola: a la biblioteca, el parc, la plaça, el museu, el poliesportiu, dins i fora de l’horari lectiu... Actualment, molts i diversos agents educatius fomenten l’aprenentatge al territori i l’Educació 360 aposta per la seva connexió per afavorir la creació d’oportunitats educatives per a tothom.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat