Una de les platjarenques guanyadores del nacional de robòtica no podrà ser al mundial

L'Amina fa sisè de primària a l'escola Els Estanys de Platja d'Aro i és una de les millors alumnes del seu curs en construcció i programació de robots. Tant que es va guanyar un bitllet per anar a la gran final mundial de la World Robot Olympiad que es disputarà a mitjans de novembre a Tailàndia. El problema és que per qüestions burocràtiques no tindrà la possibilitat d'anar-hi. 

Juntament amb la seva companya Lydia, l'Amina es va classificar en primer lloc de la seva categoria a les proves a nivell estatal que es van disputar a Platja d'Aro el setembre passat. Ara la família es troba amb que si surten de l'estat no podran tornar a entrar perquè només tenen el passaport rus i no tenen el permís de residència. Per tenir-lo necessitarien un contracte laboral que no aconsegueixen, i pel contracte laboral els demanen el permís; el que ells veuen com un peix que es mossega la cua. Els pares de l'Amina s'han dirigit a totes les institucions possibles i fins i tot han enviat una carta al mateix president espanyol Pedro Sánchez.

Veuen que s'està fent tard perquè l'Amina realitzi el seu somni d'anar al mundial de Tailàndia, però volen trobar una solució per regularitzar la situació de l'Amina en cas de que en un futur proper sigui necessari. Mentrestant l'escola Els Estanys ha deixat clar que ara mateix no hi pot fer res però que si d'última hora s'acaba obtenint algun tipus de permís seran els primers en buscar-li uns bitllets d'avió. Les nenes i els nens del centre que participen a la prova, juntament amb els seus entrenadors, tenen el viatge pagat per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat