Palamós es mostra disposada i preparada per ser port segur pels refugiats

L'Ajuntament de Palamós es mostra disposada a convertir el port de la ciutat en un espai segur per desembarcar els refugiats que les ONGs rescaten al Mediterrani.

El consistori està en contacte amb la Creu Roja per si en algun moment determinat fos necessari activar el dispositiu primari d'acollida.

Palamós està en disposició de fer una rebuda i atenció urgent i immediata però no per acollir aquestes persones, que haurien de rebre l'atenció de la Generalitat o l'Estat.

Fins ara no s'ha concretat res més enllà de l'oferta que Ports de la Generalitat, ens gestor del port, ha fet cada cop que hi ha hagut un vaixell a la deriva que buscava un port segur.

Les entitats que rescaten migrants al Mediterrani reclamen ports segurs amb mecanismes d'atenció primàries per desembarcar aquestes persones però tenen moltes dificultats per fer-ho. França i Espanya miren cap una altra banda i Malta s'ha negat en diverses ocasions a obrir els seus ports. L'Estat més bel·ligerant ha estat Itàlia, que governada per un executiu de coalició amb l'extrema dreta, ha amenaçat inclós de desplegar l'exèrcit.

Malgrat la predisposició de la Generalitat i l'Ajuntament, les competències per autoritzar Palamós com a port segur és de l'Estat, que fa dos anys va cedir València per rebre un vaixell anomenat Aquarius.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat