Troben un artefacte de la Guerra Civil al passeig de Sant Feliu

Ensurt aquest dimarts a Sant Feliu de Guíxols. Les obres del passeig de Rius i Calvet de Sant Feliu de Guíxols han deixat a la descoberta una bomba naval de la Guerra Civil. La troballa l'han portat a terme els operaris de l'obra mentre obrien una rasa de canalització d'aigua i han avisat les autoritats. Immediatament, s'ha procedit a tallar la circulació del Passeig del Mar des de la Rambla del Portalet i fins al Monestir i a desallotjar els locals, habitatges, operaris i vianants que es trobaven a l'entorn del perímetre de la bomba.

Ha estat un equip dels Tedax dels Mossos d'Esquadra qui s'ha fet càrrec d'enretirar l'artefacte amb una màquina especialitzada i desactivar-la per posteriorment traslladar-la amb una furgoneta fins a un lloc idoni i equipat per fer-la explosionar. Posteriorment, s'ha restablert la circulació pel passeig ganxó amb normalitat. 

Fonts policials han confirmat el perill de la operació, ja que es tractaria d'una bomba que malgrat el pas dels anys i el seu aspecte deteriorat, estaria parcialment activada. 

El projectil en qüestió està completament oxidat, fa uns 70 centímetres de llarg per 20 de diàmetre i pesa al voltant de 80 quilos. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat