El 2022 va ser l’any més càlid mai registrat a Catalunya

Torroella de Montgrí

Data: 11/01/2023

El 2022 ha estat l'any més càlid registrat a Catalunya, segons el balanç que ha fet públic el Servei Meteorològic de Catalunya. La temperatura mitjana anual ha estat de rècord a gairebé tot arreu. També ha estat un any amb dèficit de precipitacions en general.

L'any passat va ser el més càlid mai registrat a Catalunya, en més de 100 anys, segons apunten les dades dels observatoris meteorològics catalans.
El balanç anual del Servei Meteorològic de Catalunya, apunta que la temperatura mitjana anual va estar molt per sobre dels anys anteriors. Al litoral i el prelitoral es van superar els 18 graus centígrads.

Pel que fa a la temperatura del mar, també ha estat de les més altes en els últims 50 anys.

Respecte a la pluviometria, els últims dos anys han estat dels més secs en general des de l'any 1973.

Globalment, la temperatura també continua a l'alça i l'escalfament del planeta ja és d'1,1 °C més càlid des de mitjans del segle XIX. El clima varia de manera natural i durant la vida de la Terra hi ha hagut èpoques glacials i èpoques més càlides. Però el canvi actual s'accelera i s'accentua a causa de la influència humana, principalment per la crema de combustibles fòssils, que generen emissions de diòxid de carboni que contribueixen a l'escalfament global.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat