Sostre Cívic presenta el projecte de cohabitatge Walden XXI

Intervé: Josep Maria Ricart, Plataforma Sostre Cívic

Mesos després d'haver anunciat un projecte de cohabitatge per sèniors a l'antic Hotel Jecsalis de Sant Feliu, la Plataforma Sostre Cívic ha presentat finalment la proposta al públic en una vídeoconferència amb més de 30 participants.

Aquesta organització està formada per gent de 50 a 70 anys i funciona sota el model cooperatiu d'ús. La idea d'aquesta cooperativa és conviure entre grups d'amics o veïns dins un mateix edifici, amb independència però amb espais compartits i amb les seves pròpies normes sense que hi hagi interessos mercantils per mig. El seu lema és que tota persona té dret a envellir a casa seva. Per això la idea és que la propietat sigui compartida entre els usuaris. 

Tot i això, per entrar a formar part d'aquesta cooperativa és necessari aportar un capital de 45.000 euros, el que dona dret d'ús i dret a formar part de la societat. A més, mes a mes és necessari també aportar una quota d'entre 850 euros i 1.200 euros per assumir els costos que tindrà el projecte a llarg termini. 

L'any passat ja es van inscriure fins a 29 persones a la llista d'espera per acceditr a un dels sis habitatges disponibles que hi havia a Walden XXI.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat