Tània Verge presenta el programa TempsxCures al Consell Comarcal

INTERVENEN: Tània Verge, consellera d'Igualtat i Feminismes; Sílvia Romero, vicepresidenta segona del Consell Comarcal i responsable de l'Àrea de Benestar Social

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha rebut aquest dimecres la visita de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, una visita en la qual han parlat de les diferents polítiques d'igualtat i contra les violències masclistes que s'estan desenvolupant al territori per part de l'ens. La consellera també ha presentat el nou programa TempsxCures. El programa estableix serveis de cures per a infants de 0 a 14 anys fora del temps escolar, i que té l'objectiu de garantir el dret a les cures, així com el d'alliberar temps per a les famílies i persones cuidadores.
 
Amb aquest programa també es vol revaloritzar la feina de les cuidadores, i per això s'estableix una nova acreditació professional per tal que puguin reconèixer la seva experiència i accedir a millors condicions laborals.

Actualment ja s'està treballant conjuntament amb els diferents municipis i consells comarcals per veure en quins àmbits es pot aplicar aquest programa. Des de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal celebren la iniciativa per aplicar aquest programa al territori i expliquen que ja estan trebllant per determinar on s'aplicarà.

El programa es posarà en marxa a la demarcació de Girona amb una inversió de més de 2 milions d'euros, dels quals 237.001,03 euros es destinaran al Consell Comarcal del Baix Empordà. Es preveu que en breus ja es podrà posar en marxa i les famílies que ho necessitin ja podran sol·licitar aquests serveis.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat