La vacunació agafa velocitat de creuer

Palamós

Data: 07/05/2021

Intervé: Esther Vilert, Dir. Atenció Primària Fundació Hospital de Palamós

El SSIBE comença a vacunar les persones d'entre 50 i 59 anys que rebran un SMS amb un enllaç per demanar cita en algun dels centres de vaccinació massiva

La vacunació agafa velocitat de creuer al Baix Empordà i el SSIBE ja ha començat a vaccinar les persones d'entre 50 i 59  anys. L'arribada de noves dosis ha permès accelerar el ritme d'immunització que quasi és complet, almenys en primera dosi, per les persones de més de 70 anys.

Aquests propers dies les persones d'entre 50 i 59 anys rebran un SMS de Salut amb un enllaç a través del qual podran demanar hora per vacunar-se en alguns dels centres de vaccinació massiva que hi ha arreu del país. Des del SSIBE es recomana que la gent s'esperi a rebre l'avís per mòbil per no col·lapsar el web.

La població de més de 80 anys pràcticament immunitzada


En el cas de les àrees que depenen del SSIBE, bàsicament el Baix Empordà excepte la Vall d'Aro, el centre de vaccinació massiva és el Palau Firal de Sant Antoni; a la Vall d'Aro és l'antiga fàbrica Aglotapp de Sant Feliu de Guíxols.

Pel que fa al ritme de vacunació gairebé el 90% de les persones de més de 80 anys ja han estat immunitzades amb les dues dosis; les d'entre 70 i 79 tenen un índex en priemra dosi del 75% via Pfizer; mentre que les de 60-69 el ritme és més baix, de poc més del 50% en primera dosi. En aquest col·lectiu es reforçaran els avisos per demanar a la gent que es vaccini, en aquest cas amb AstraZeneca.

Un test d'estrés pel personal dels centres sanitaris

La vaccinació massiva de la població està suposat un test d'estrés pel personal dels centres sanitaris ja que s'ha d'actuar amb poca previsió i depenent del nombre de vacunes que arriben .

A mesura que arribin vacunes s'anirà baixant les franges d'edats que s'immunitzen i es confia que abans d'acabar l'estiu ja es pugui també inocular la primera dosi fins i tot a la franja 30-39.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat