Les Escoles tindran un CAP i gestor Covid de referència

Baix Empordà

Data: 13/08/2020

Intervé: Josep Bargalló, COnseller d'Ensenyament 

El Govern presenta el protocol per tractar possibles casos de Covid-19 en vistes a l'inici del curs escolar

El Govern ha presentat el protocol d'actuació per la convivència entre el curs escolar i la pandèmia de coronavirus. Cada centre educatiu tindrà  un CAP i personal d'infermeria de referència i serà aquest gestor Covid-19 conjuntament amb l'equip directiu qui gestionarà els possibles positius que hi pugui haver.

Com serà el grup classe?


El curs escolar començarà amb grups estancs d'un màxim de 25 persones. Ni l'alumnat ni el professorat haurà de portar mascareta a l'aula excepte aquells professors o professores que no tinguin un grup estable.  En el trànsit d'entrada i sortida de les aules sí que caldrà portar mascareta a partir dels 6 anys. El Govern, no obstant, no descarta si la situació epidemiològica ho obliga a decretar l'ús de mascareta en tot moment a partir dels 10 anys.

Què passa amb els casos sospitosos?


Quan hi hagi un cas sospitós de ser positiu caldrà aïllar el grup classe i es faran proves PCR tant a l'alumnat com al professorat. La intenció és que els resultats es sàpiguen en un màxim de 24 hores. Mentre no es tingui la certesa de positiu tot el grup classe i els seus familiars convivents hauran de fer quarantena.

En cas que la PCR doni positiu caldrà fer un confinament del grup classe durant 15 dies. En cas que doni negatiu només haurà de fer el confinament el cas sospitós i els seus familiars convivents.

Es tancaran les escoles?

La intenció del Govern és prioritzar l'aïllament dels grups classe però si en un centre educatiu  es detecten casos sospitosos en més d'un grup classe i edifici es tancarà l'Escola i s'enviarà el seu alumnat i professorat a fer quarentena.

A Catalunya hi ha 5.455 centres educatius

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat