Calonge renova el conveni amb la UdG per seguir excavant al Collet

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni renovarà el conveni de col·laboració amb el Laboratori d'Arqueologia i Prehistòria de l'Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona per garantir 4 anys més de campanyes arqueològies al jaciment del Collet, a Sant Antoni. Aquest conveni s’integra en el marc del programa quadriennal de projectes de recerca en arqueologia impulsats i subvencionats per la Generalitat de Catalunya. L’Ajuntament de Calonge hi ha aportat ja 45.000 € però per donar valor al jaciment arqueològic del Collet aposta per seguir-hi invertint.

Anteriors campanyes arqueològiques van permetre confirmar que el jaciment data dels segles I i II i constituïa en època antiga una petita península que s’endinsava dins el mar, al damunt de la qual es va construir la vil·la. Fa alguns anys, en un espai molt proper es va excavar una important terrisseria romana, dedicada a la fabricació d’àmfores pel transport i comercialització de vi o oli. En els propers 4 anys s'ha de seguir excavant la zona que constituïa la vivenda del patrici, al turó prop del monestir. 

La Universitat de Girona conserva les troballes fetes en aquest jaciment, entre elles un paviment de mosaic recuperat fa un parell d'anys.

El conveni també contempla que els estudiants de secundària de l'Institut Puig Cargol puguin participar a les campanyes d'excavacions arqueològues per conèixer aquesta branca formativa i sobretot per apropar-se al seu patrimoni.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat